Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mobil klíma

A mobil klímák könnyen mozgathatók, egyik helyiségből a másikba, vagy ahol éppen a legnagyobb szükség van a hűtésre. Beszerelése nem igényel klímatechnikai szakembert, a légkondicionáló beüzemelése egyszerűen megoldható. Tisztítása, karbantartása, szintén nem igényel klímaszakit. 
A mobil klíma szellőző csövét, ahol a meleg levegő távozik valahol ki kell vezetni. Ez történhet a falon keresztül (így azonban át kell törni a falat), vagy az ablakon, ajtón át. Amennyiben 2 csöves mobil klímánk van úgy mindkét csövet ki kell vezetni. A működés közben keletkezett kondenzvizet a mobil klímák többnyire a tartályba gyűjtik, amit naponta akár többször is üríteni kell típustól függően. 
A beltérre helyezett készülékeknél fontos a levegő utánpótlás (szellőztető), különben a berendezés túlmelegedhet! Ha a klímából kattogó hang hallatszik, rögtön le kell állítani!
Ez a klíma fajta ajánlott többek között albérletekbe, nyaralókba, ahol más klíma beszerelése nem megoldható. A mobil klíma előnye, hogy mobilis, tehát bárhova elvihetjük magunkkal, hátránya viszont, hogy jóval zajosabb mint egy split klíma, ezért a hálószobába nem a legmegfelelőbb választás.
Rendezés: